Kako se ono zove onaj glumac u onom filmu? Pogledaj ovdje!


Fandroid predstavlja aplikacijsku srijedu uz IMDb!

Koliko puta ste se našli u situaciji da ne znate koji film pogledati, a da je dobar? Koliko puta se niste mogli sjetiti imena tog glumca koji filmu koji upravo gledate? Koliko puta se niste mogli sjetiti dobitnika Oscara za najbolji film 1959. godine? (Ben-Hur!)

IMDb Screenshot IMDb Screenshot

(Klikni na sliku da ju povećaš!)

Ako je odgovor na ova pitanja veći od 1, potrebna Vam je aplikacija IMDb! Kao što i samo ime kaže, Internet Movie DataBase, IMDb je internetska baza filmova i serija koje su ikada bile prikazivane. Uz svaki film i seriju postoje podaci o cjelokupnoj glumačkoj postavi, osnovne informacije gdje i kada je sniman, koliko traje, koji je žanr i kada je objavljen film. Postoji i kratki opis radnje filma, kritike koje su napisane za njega, trivia i pogreške u filmu, popis pjesama korištenih u filmu i ostale stvari. Uz pojedini film, aplikacija nam i preporučuje slične filmove koji bi nam se mogli svidjeti te nudi mogućnost kupovine filma na Amazonu na DVDu ili direktnog streama.

IMDb aplikacija Screenshot IMDb aplikacija Screenshot IMDb aplikacija Screenshot

(Klikni na sliku da ju povećaš!)

Možemo odabrati filmove koje smo pogledali te na temelju tih podataka IMDb izvlači prijedloge slične svim našim filmovima. Aplikacija nam prikazuje sve filmove koji su trenutno u kinima i one koji tek trebaju doći. Možemo pronaći popularne podatke o prodaji karata i zarade filmova i pretplatiti se na razne vrste vijesti koje želimo pročitati.

Kao specijalna sekcija aplikacije je “Road to the Oscars” gdje možemo pronaći sve informacije o filmovima koji su osvojili ili tek trebaju osvojiti Oscare.

Postoji niz lista filmova poput Top 250 i popularnih filmova prema žanrovima gdje vidimo kako su korisnici ocijenili filmove te na temelju toga i pogledati novi film. Postoji i forum na kojem se može raspravljati o svim stvarima koje su vezane uz filmove i serije.

Možemo odmah i pogledati nove trailere filmova koji dolaze i naravno pretraživati sve trailere koji su ikad izašli na vidjelo putem searcha.

Osobno, najinteresantnija sekcija kod filmova i serija su pogreške, gdje vidimo neke banalne greške koje su napravili glumci ili redatelji.

Kako Vam ide pretraživanje novih filmova? Provjerite kako nama ide u sljedećem kratkom videu!

Želiš odmah skinuti aplikaciju i početi tražiti filmove i serije? Škicni na kraju posta QR kod i Link za IMDb na Google Play Storeu!

Imaš kakav komentar na aplikaciju ili možda bolju varijantu?

Reci nam to u komentarima niže!

 

 

QR kod za aplikaciju IMDb na Google Play Store

QR kod za IMDb na Google Play Store

Link za aplikaciju IMDb na Google Play Store

http://bit.ly/1hI0aD6

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>