Spor internet na mobitelu? Provjeri brzinu!


Fandroid predstavlja sedmu aplikacijsku srijedu uz aplikaciju Speedtest!

U današnje vrijeme brzog interneta koji imamo čak i u Hrvatskoj (bar neki dijelovi Lijepe naše), a s obzirom na to da smo svi ljudi i volimo uspoređivati razne stvari i uvijek se trudimo biti bolji od prijatelja, susjeda ili nekog trećeg, tako nije trebalo dugo da se napravi aplikacija koja će mjeriti internet brzinu i ping prema određenim serverima. (naravno, aplikacija nije napravljena zbog Hrvata, nego zbog testiranja brzine)

Speedtest ScreenshotSpeedtest ScreenshotSpeedtest Screenshot

(Klikni na sliku da ju povećaš!)

Postoje razne aplikacije koje rade istu stvar, no Ookla se pozicionirao kao najbrži i najpouzdaniji pružatelj usluge mjerenja internet brzine, uz ostale usluge koje nude poput NetMetrics gdje uspoređuju sve brzine i stabilnost interneta po cijelom svijetu ili NetGauge gdje se mjeri kvaliteta internetske veze. No zadržimo se na konkretnoj aplikaciji Speedtest.

Doslovno je dovoljan jedan klik (dva, ako računamo jedan koji otvara aplikaciju) na veliki žuti gumb gdje piše “Begin test” i testiranje se pokreće. Nakon otprilike 30 sekundi dobivamo i rezultat u vidu pinga prema serveru, brzinu downloada i uploada. Uz to što nakon rezultata imamo i povijest svih testiranja i možemo pratiti kako su nam ping i brzina varirali tijekom dana i tjedana, možemo i usporediti rezultat s ostatkom svijeta.

Rezultat nam može i poslužiti tako da se potužimo našem pružatelju usluge interneta i dokažemo da ne isporučuje dogovorenu brzinu.

Speedtest Screenshot Speedtest Screenshot Speedtest Screenshot

(Klikni na sliku da ju povećaš!)

Kako izgleda testiranje brzine interneta? Kako stojiš s brzinom interneta naspram svijeta? Provjeri kako u sljedećom kratkom videu!

Kako isprobati sam aplikaciju? Odvrti do kraja posta i pronaći ćeš QR kod i link za aplikaciju na Google Play Storeu!

Imaš prijedlog za bolju aplikaciju? Koristiš već ovu i hoćeš iznijeti svoje mišljenje?

Reci nam to u komentarima niže!

 

 

QR kod za Speedtest na Google Play Store

QR kod za Speedtest na Google Play Store

Link za Speedtest na Google Play Store

http://bit.ly/1gvfocf

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>